I Vår verkstad här i Kalmar utför vi fukttest och provtryckning av gasol på husvagn och husbil. Nedan kan du läsa mer om våra olika tester.

 

Fukttest och målning av skarvar måste göras ett visst antal år efter inköp av fordonet för att täthetsgarantin ska gälla.

Utrymmen som kontrolleras skall vara fria för åtkomst till yttervägg. Testmärke från tillverkaren sätts in i manual till fordonet och registreras hos tillverkaren.

Täthetsgarantin och kravet på fukttest gäller mellan 5-10 år beroende på märke.

OBS! Gäller Knaus, Weinsberg, Tabbert, T@B , CI och Malibu. Vi kan eventuellt göra garantifuktmätningar på andra märken med, fråga oss om det.

 

Vi rekommenderar att årlig fukttest utförs av begagnade fordon. Det är också bra att göra fukttest på din husvagn eller husbil inför försäljning, då köparen ofta vill ha ett intyg. Vi utför fukttester med protokoll för alla märken och årsmodeller. Om du vill utföra en gasolprovtryckning i samband med fukttest eller annan service kostar det endast 200 kr (ordinarie pris separat 400 kr).

 

Tider som täthetsgarantin gäller och årligt fukttest ska utföras:

Knaus, Weinsberg, Tabbert, T@B 2017 års modell eller tidigare – 5 år

Knaus, Weinsberg, Tabbert, T@B 2018 och framåt – 10 år

Malibu – 7 år

 

Priser fukttester:

Fukttest Garanti  Knaus, Tabbert, Weinsberg: 1 495 kr

Fukttest Garanti Malibu: 2 495 kr

Fukttest (ej garanti) under 7 meter: 950 kr

Fukttest (ej garanti) över 7 meter: 1 295 kr

Provtryckning av gasol: 400 kr (200 kr i samband med provtryckning eller annan service)

 

Vissa campingar kan kräva att du har utfört provtryckning av gasol på din husvagn eller husbil. Det kan också vara bra att göra inför försäljning eller inköp av begagnad husvagn privat. Vi utför provtryckning av gasol i din husbil eller husvagn, inklusive täthetsprotokoll.