Finansiering

Att köpa husbil eller husvagn är en stor affär och givetvis hjälper vi till med finansiering. Vi samarbetar med Wasa Kredit och My Money och erbjuder alltifrån lån till att betala service eller köpa campingtillbehör till husvagns- och husbilslån upp till 240 månaders avbetalning. 

Så fungerar avbetalning

När du har hittat ditt drömobjekt så hjälper våra säljare dig att hitta en bra finansieringsform. Det finns olika upplägg och varje affär är unik och därför hjälper vi till att rådgiva er till vad som är bäst för just er affär.

Vid avbetalningsköp lägger man en kontantinsats som antingen består av ett inbyte eller delbetalning vid leverans av fordonet, alternativ en kombination av inbytesfordon och delbetalning. Vi hjälper till att lösa eventuell restskuld på inbytet vid leverans av fordonet. Kontantinsatsen ska uppgå till 20% av köpeskillingen.

När vi har hittat rätt finansieringsform så görs en kreditansökan med sedvanlig kreditprövning. Vid godkänd kredit görs ett ägarbyte på fordonet vid leverans och samtidigt kreditspärras fordonet på kreditgivaren som har äganderättsförbehåll så länge det finns skuld på objektet. Det innebär att fordonet inte kan säljas vidare så länge det finns en skuld på fordonet.

Avbetalningstider och finansieringsformer

Nya husvagnar och husbilar kan finansieras upp till 240 månader. För begagnade fordon görs en individuell prövning. Be säljaren att räkna fram en månadskostnad för just det objektet som ni har hittat. Räntan är individuell och ibland finns det kampanjer. Fråga alltid om räntan för dagen. 

Avbetalningstid som är möjlig beror på hur gammalt objektet är, och regeln är desto nyare objekt desto större möjlighet till längre avbetalningstid. Fråga gärna på det specifika objektet så räknar vi fram en månadskostnad åt er. 

Det finns även ett antal olika finansieringsformer. Rak amortering innebär att man betalar av skulden (amorterar) lika mycket varje månad. Månadskostnaden är då som störst första månaden och minskar sedan succesivt under avbetalningstiden. Annuitetslån innebär att man betalar mer ränta i början av låneperioden och mindre ränta i slutet av låneperioden. Månadskostnaden är samma under hela låneperioden vilket gör att man betalar av mindre på skulden de första åren och mer de sista åren. Annuitetslån ger en lägre månadskostnad, men samtidigt sjunker skulden mer med Rak amortering. Be säljaren rådgiva dig vad som blir bäst för just er.

Det finns även finansiering med restvärde där man betalar ner objektet till 60% på 60 månader. Detta ger oftast en förmånlig månadskostnad. 

Övriga kostnader

Vid uppläggning av ett avbetalningskontrakt tillkommer alltid en uppstartsavgift som debiteras på första fakturan samt en faktureringsavgift som varierar mellan finansbolagen. 

Finansiering